DPŽ- Celje

Iz celjske škofije se je oglasila usmiljenka s. Rozalija Laznik iz župnije B.A.M. Slomška, ki jo vodijo bratje salezijanci. Tam smo se zbrali bratje in sestre iz večine redovnih skupnosti (7 moških in 6 ženskih  in 1 svetna ustanova), ki delujemo na področju škofije Celje. Naše posvečeno življenje je namreč dokaz, da je »popolnoma darovano življenje Bogu, kljub slabostim in težavam, v moči Svetega Duha, možno, da je lahko zelo lepo, veselo in duhovno rodovitno!«

Za zvestobo zaobljubam, za vztrajnost in gorečnost nas je spodbujal naš škof, dr. Stanislav Lipovšek, ki je v svojem nagovoru posebej poudaril naj veselo hodimo za Jezusom, z njim delimo trenutke bližine, poslanstva in z veseljem služimo, da bi s tem prebujali tudi nove duhovne poklice, ki nam ji resnično primanjkuje; naj bomo luč, ki sveti drugim, saj smo Božji dar našim sodobnikom.

Naš dar Gospodu smo mi sami, vsak s tem, kar je; s karizmo naših ustanoviteljev! Nismo številni, smo »sveti ostanek« kot pravi prerok, a smo in ostajamo smeli, pogumni, dejavni. Hvaležni za dar poklica smo, po prijetnem druženju, odšli v svoje skupnosti; med mlade in starejše ljudi, med zdrave in onemogle starčke, ki nas čakajo, da jim prinesemo LUČ upanja, tolažbe, človeške bližine, skratka, da jim pokažemo in povemo, da ima prav vsako življenje svoj veliki smisel v Njem, od katerega vse prejemamo.