Dan posvečenega življenja - Maribor 2015

V hvaležnosti za dar Bogu posvečenega življenja so se redovniki in redovnice mariborske nadškofije, na praznik Gospodovega darovanja v templju, tudi letos zbrali k skupnemu praznovanju.

Ob 14.00 je bila molitvena ura pred Najsvetejšim, kjer se je zbrano občestvo zahvaljevalo za dar poklicanosti in skupaj molilo za nove duhovne poklice. Sveto mašo je ob 15.00 daroval upokojeni mariborski pomožni škof msgr. dr. Jožef Smej.

Pred začetkom svete maše so se redovniki in redovnice zbrali pred oltarjem Srca Jezusovega, kjer je gospod škof blagoslovil prižgane sveče. V procesiji so nato nadaljevali pot po cerkvi in tako pristopili k daritvenemu oltarju. Pri sveti maši se je zbralo okoli 55 redovnikov in redovnic, predstavnikov skoraj vseh redov, navzočih v mariborski nadškofiji. Poleg njih se je slovesnosti udeležilo tudi veliko drugih vernikov.

Gospod škof Jožef Smej je vse zbrane nagovorili s prisrčno vedrino in s spodbudo papeža Frančiška, ki redovnike in redovnice v letu posvečenega življenja še posebej vabi k drži hvaležnosti, navdušenja in upanja. Povabil jih je tudi k razmisleku o poslednji sodbi, z namenom, da bi se zavedali, kakšne darove so prejeli in se vprašali, koliko iz njih živijo.

Med sveto mašo so redovniki in redovnice obnovili redovne zaobljube in v hvaležnosti skupaj zapeli Marijin hvalospev.

V imenu Konference redovnih ustanov Slovenije (KORUS) je gospod škof ob koncu svete maše vsem redovnim skupnostim podaril svečo ter jih povabil k skupni molitvi ob njej. Po sveti maši je v prostorih stolnega župnišča sledilo prijetno druženje ob dobrotah domače župnije.

 

s. Tina Dajčer, ŠSFKK