Čestitka p. Stanetu Zoretu za imenovanje za novega nadškofa ljubljanske nadškofije

Dragi naš brat, p. Stane,

spoštovani novoimenovani pastir ljubljanske nadškofije,

mir in dobro!

     Z radostjo smo sprejeli odločitev papeža Frančiška, da Frančiškovega brata postavi za novega ljubljanskega nadškofa in metropolita in da za to mesto izbere prav Vas, p. Stane. Čeprav Vas s tem na nek način mi redovniki izgubimo in KORUS ostaja brez dobrega, izkušenega predsednika, pa nas veseli, da Vas istočasno »dobimo nazaj« - kot pastirja Cerkve.

Sv. Frančišek, ki mu sledite z vso predanostjo, Vas bo tudi v novi službi navdihoval, kako naj »popravite Kristusovo Cerkev« med nami in v tem delu povežete vse ljudi dobre volje. Skupaj z Vami želimo slediti temu ponižnemu, preprostemu, miroljubnemu in apostolsko gorečemu asiškemu velikanu. Računajte na našo molitev, na daritev življenja tolikih sester in bratov v Bogu posvečenem življenju!

Vest o Vaši novi službi prihaja med nas na vigilijo škofovske sinode o družini. Cerkev je v tem trenutku odločno usmerjena v to osnovno celico, iz katere rastemo kot ljudje in kot kristjani. Svojo pastirsko skrb boste gotovo usmerili v osvetljevanje evangeljskega vrednotenja družine. V zvestobi našemu poklicu želimo redovniki biti preroki upanja za življenje bratstva, edinosti in medsebojne povezanosti.

 

Dragi naš pastir, zagotavljamo Vam molitveno in bratsko podporo,

na Vas kličemo ljubeče varstvo in močno obrambo Božje Matere, Marije Pomagaj;

iz srca pa Vas prosimo: Blagoslovite nas! – vedno znova.

 

 

V imenu sester in bratov v Bogu posvečenem življenju,

združeni v KORUS

 

s. Damjana Tramte HMP

podpredsednica KORUS-a

 

Rim, 4. oktobra 2014, na god sv. Frančiška Asiškega in na prvo soboto v mesecu