Seminar za predstojnice in predstojnike 2016

V sredo in četrtek, 13. in 14. januarja 2016 je pri Svetem Duhu pri Škofji Loki v Hiši kruha potekal seminar za predstojnice in predstojnike. Pripravila ga je skupina bratov in sester, ki deluje v okviru komisije za duhovnost. Medse so povabili predavateljico Mario Campatelli iz Centra Alleti v Rimu. Povod za njeno povabilo je bila izdaja knjige, ki jo je napisala skupaj s p. Markom Rupnikom z naslovom Mandljevo vejo vidim.

Predavateljica je spregovorila o temeljih redovnega življenja, o krstu in novem življenju v Kristusu. Naslov njenega razmišljanja pa je bil Ljubiti in dati vse. Predavateljica je redovnika primerjala z luknjo v steni ali oknom, preko katerega prehajajo v prostor sončni žarki in razsvetlijo prostor. Takšen naj bi postajal tudi redovnik, kot okno preko katerega bodo drugi ljudje spoznavali Boga. Poudarila je, da smo vsi krščeni dolžni živeti pokorščino, čistost in uboštvo. Redovniki pa smo to tudi obljubilil, zato smo znamenje za vse krščene, da je to možno živeti.

Prvi dan se je na seminarju zbralo kar lepo število sester in tudi kar nekaj bratov, drugi dan nekoliko manj. Vsi pa smo z zanimanjem prisluhnili razmišljanju predavateljice.

Gotovo sta bila oba dneva velika obogatitev in spodbuda za iskreno življenje v Kristusu. Še več vsebine boste lahko prebrali v prihodnjih Redovnih občestvih.

s. Mirjam Černigoj ŠSFKK