Redovniški študijski dan 2016

V Celju pri svetem Jožefu je v sredo, 9. marca 2016 potekal Redovniški študijski dan. Naslov razmišljanja predavatelja p. Ivana Platovnjaka DJ je bil Redovništvo in Božje usmiljenje v življenju redovnikov. Dneva se je udeležillo 40 redovnic in redovnikov iz različnih ustanov.

Predavatelj nas je spodbujal, da smo redovniki poklicani v tem svetu, ki je poln individualizma, osebne krhkosti, slabotnosti, da bi najdevali Gospoda, ki tolaži kot mati in se mu pustili potolažiti. Kajti on hrepeni po tem, da bi nam pokazal svojo dobrohotnost, ljubezen, nežnost, nas vabi, da bi se mu prepustili in se potem, ko smo se pustili potolažiti in občutiti Božjo ljubezen, približali drugim in jih potolažili, jim pokazali Božjo ljubezen, jim dali Božjo tolažbo.

Vsak človek potrebuje usmiljenje, učiti pa se moramo, da pustimo Bogu, da z usmiljenjem zre na nas in nas osvobaja strahov. Največji pa je, da nas je strah, da bi bili sami. In prav tu nastopi Bog, ki v svoji zvestobi obljublja: "Moj si, ne zapustim te!" Naj bo ta s(S)reča vedno v nas!

s. Mirjam Černigoj ŠSFKK

Več o vsabini boste lahko prebrali v aprilskih Redovnih občestvih.