Zbor KORUS-a 2020

V ponedeljek, 20.januarja 2020, je v Šentjakobu ob Savi pri sestrah usmiljenkah potekal redni Zbor KORUS-a. Na njem so se zbrali višji predstojniki in predstojnice redovnih skupnosti Slovenije, ki so v dopoldanskem delu prisluhnili besedi gospoda nuncija msgr. Jean-Maria Speicha. Spregovoril je o pričevanju posvečenih oseb, o upanju in veselju, ki naj prežema vse naše Bogu posvečeno življenje. Priznal je, da so težave, vendar je potrebno gledati naprej. Opogumljal je zbrane, naj bodo pogumni v hoji za Gospodom.

Kot gosta so predstojniki medse povabili g. Jožeta Možino, zgodovinarja in novinarja na RTV SLO, da bi jim predstavil svoj pogled laika na redovnico in redovnika v Cerkvi. V svoji pronicljivi besedi je natresel realen pogled na lepe in težke stvari v Cerkvi ter dal izzive za naprej. Sledil je pogovor z njim. 

Sledila je bila skupna sveta maša, po kosilu pa še popoldanski del, kjer so bila predstavljena poročila predsednika KORUS-a, tajnice in ekonoma ter predstavitev dela vseh komisij pri KORUS-u: gospodarske, karitativne, komisije za duhovnost in komisije za duhovne poklice in redovno vzgojo. S. Hermina Nemšak je predstavila poročilo Aninega sklada. Po poročilih je sledil pogovor o narejenem delu v komisijah.

Zbrani so razmišljali tudi o majskem srečanju s škofi in dali svoje predloge za pogovor.

V kapeli pri sestrah usmiljenkah smo imeli priložnost počastit relikvije svetega Vincencija Pavelskega. V čaščenje so izpostavili njegov zapis, kost iz rebra ter del oblačila. Relikvije bodo potovale po Sloveniji.

Srečanje se je zaključilo ob 16.30 z molitvijo in blagoslovom.

s. Mirjam Černigoj