Avtor: upkorus Objavljeno: 9. 02. 2015

Dan posvečenega življenja - Murska Sobota 2015

Letošnji dan posvečenega življenja smo redovnice in redovniki murskosoboške škofije začeli v nedeljo 1. februarja, ko smo se ob 17.00 zbrali v kapeli sester klaris v Turnišču. Nas in ostale vernike, ki se zvesto zbirajo pri sestrah, je prijazno pozdravila opatinja s. M. Katarina Ambrož.  S hvaležnim srcem za dar duhovnega poklica smo zmolili večernice, rožni venec, zapeli evharistične litanije in prejeli blagoslov z Najsvetejšim. Veselje ob srečanju z Jezusom se je nadaljevalo ob srečanju s skupnostjo sester klaris, ki so naša velika duhovna moč. 

Na svečnico pa smo se zbrali v murskosoboški stolnici, kjer je slovesno sv. mašo ob 10.00 vodil generalni vikar msgr. Franc Režonja. Pozdravil nas je v imenu soboškega ordinarija dr. Petra Štumpfa in se nam zahvalil za predano služenje Gospodu in Cerkvi v naši škofiji. Pri tej praznični maši so s petjem in animacijo aktivno sodelovali tudi otroci vrtca Lavra. Tako so nam tudi oni  pomagali doživljati preprostost in globino praznika, ki ga je v pridigi lepo predstavil stolni župnik g. Goran Kuhar. Ob koncu so predstojniki in predstojnice prejeli posebno svečo ob kateri se bomo v tem letu posvečenega življenja v molitvi zbirali člani redovnih skupnosti skupaj z verniki. Po sveti maši smo ostali v molitvi pred Najsvetejšim, kjer smo zmolili dnevno molitveno uro, zapeli litanije Matere Božje in prejeli blagoslov z Najsvetejšim. Sreča bratske in sestrske edinosti se je okušala tudi pri agape, saj nas povezuje isti Duh, ki navdihuje različnost naših karizem.

Veseli smo, da smo na letošnje praznovanje lahko prišli skoraj vsi in pokazali našo željo po zvestobi Gospodu, ki nas je izbral za preroke upanja v našem času in kraju kjer živimo.

                                                                       s. Simona Komar HMP

Več lahko preberete tudi na spletni strani Škofija Murska Sobota.