Avtor: upkorus Objavljeno: 3. 02. 2016

8. februar - mednarodni dan molitve za žrtve trgovine z ljudmi

Spremenimo NOČ v MOČ USMILJENJA!

Nesmiselno je odpiranje vseh svetih vrat v vseh bazilikah sveta, če so vrata našega srca zaprta. (Papež Frančišek)

8. februarja, na god sv. Bakhite, imamo konkretno priložnost, da na stežaj odpremo srca in izrazimo našo solidarnost z vsemi temi, ki so jih svet in njegova poželenja naredila sodobne sužnje.

Govori se o 27 milijonov žensk, moških in otrok, ki so prisiljeni delati v suženjstvu, so seksualno izkoriščani, prisiljeni beračiti ali so jim odvzeti organi. Trgovina z ljudmi je sodobna nadloga, zločin ob katerem ne moremo ostati brezbrižni.

Lani je papež Frančišek razglasil god sv. Jožefine Bakhite, sužnje s Sudana, za mednarodni dan molitve in premišljevanja v boju proti trgovini z ljudmi.

V jubilejnem letu usmiljenja še z večjo vnemo molimo za žrtve trgovine z ljudmi, iščimo načine kako se boriti proti temu pojavu in kako pomagati žrtvam. Gotovo nas kdaj mučijo vprašanja: Kaj lahko naredimo? Kako se boriti proti? Čutimo nemoč spričo obsežnosti tega zločina. Ne čakajmo na velika dejanja, ampak naredimo preprosto gesto in

Spremenimo NOČ v MOČ USMILJENJA!

Zmolimo rožni venec Božjega usmiljenja ob 3.00 ponoči in kličimo usmiljenja za žrtve trgovine z ljudmi in povzročitelje njihovega trpljenja.

Zakaj ob 3.00 ponoči? Pod krinko noči se dogaja veliko hudega, izkoriščanja, ponižanja, ki ga čutijo žrtve trgovine z ljudmi. Ponoči tečejo solze sramu, trpljenja, nemoči; solze hrepenenja po izgubljeni svobodi. Ponoči se bije borba in duhovni boj s silami teme. Vendar svet in vsa oblast pripadajo Bogu! Zato ob tej nočni uri vstanimo in molimo, da bi se v življenju vseh nesvobodnih razodela moč Božjega usmiljenja.

Zakaj rožni venec Božjega usmiljenja? V letu usmiljenja ravno to molitev namenimo za žrtve trgovine z ljudmi, saj usmiljeno Očetovo srce hrepeni po njihovi osvoboditvi. Molimo za povzročitelje, da bi odprli svoja srca spreminjajoči se moči in bi spremenili svoje življenje. Molimo tudi zase, da ne bi izkoriščali drugih, ampak bi imeli občutljivo srce, ki se ga dotakne pogled na krivico in nesrečo.

V kulturi brezbrižnosti, ki se vse prepogosto sprevrača v kulturo brezobzirnosti, naj bo naše življenje polno usmiljenja, Božjega usmiljenja, empatije, sočutja, ki izvirajo iz vodnjaka molitve. (Papež Frančišek, polnočnica 2015)

Opogumimo se za to konkretno dejanje podpore in bližine! Povejmo naprej to novico! Naj iz veliko različnih mest privre in priteče molitev za Usmiljenje NJIH in vsega sveta!

 

 

Mreža Bakhita

Za boj proti sodobnim oblikam

suženjstva in pomoč žrtvam