Avtor: upkorus Objavljeno: 17. 01. 2022

Seminar za predstojnice in predstojnike 2022

V sredo, 12. in v četrtek, 13. januarja 2022 je po ZOOM aplikaciji potekal seminar za predstojnike in predstojnice. Skupni naslov je bil »Vi pa ste Kristusovo telo (1 Kor 12,27)« Na povezavi se je zbralo v dveh dneh okrog 75 prijavljenih. Ponekod je bilo na enem računalniku več oseb, ki so skupaj prisluhnile predavateljem.

V sredo sta nas nagovorila g. Matjaž Celarc, ki je razmišljal, kako biti»Eno srce in ena duša«. Za zgled nam je predstavil življenje prve krščanske skupnosti v Apostolskih delih. Poudaril pa je, da vse izhaja iz srečanja z Gospodom, kot sta ga doživela učenca na poti v Emavs.

Popoldan je zbrane nagovoril g. Jože Ramovš. Njegovo razmišljanje je nosilo naslov »Starejši in mlajši med pomočjo in nemočjo v skupnosti«. Razmišljal je o življenju v skupnosti in staranju ter kako pomagati h kvalitetnejšim odnosom v skupnosti.

V četrtek dopoldan nas je nagovoril br. Miran Špelič OFM. Njegovo razmišljanje je nosilo naslov »Večgeneracijski čas v samostanu«. S svojo hudomušno iskrivostjo je predstavil različne generacije v samostanih, sedanji trenutek in nakazal pot reševanja izzivov.

Za njim pa je spregovorila s. Mojca Šimenc FMA, kje je v predavanju »Prihodnost je v srečanju med generacijami«, nakazala značilnost današnjih mladih in kako naj mi danes pristopamo k njim. Mladi danes iskreno iščejo in si želijo narediti nekaj dobrega, mi pa smo poklicani, da jim pri tem pomagamo.

Vsa predavanja so bila bogata in raznolika. Vsak od predavateljev je dodal svoj kamenček v mozaiku tega Kristusovega telesa, ki je tudi danes živo med nami. Bogu hvala zanje in za vse, ki se iskreno trudijo dati današnjemu času sol in luč.

Več o vsebini predavanj boste lahko prebrali v Redovnih občestvih.

s. Mirjam Černigoj